De geschiedenis van het ik: Europa als bakermat, Amerika als by Andreas Eppink

By Andreas Eppink

Recensie in het Tijdschrift voor Filosofie, 77/2015, p. 855-890:
"Eppink presents a distinct and exiting explanation of the foundation of our smooth belief of the "I" and exhibits us that our belief is much less individualistic and novel than we'd have thought."
Martine Berenpas.

Het ik, dat niet bestond
Het eenvoudige woordje ‘ik’ gebruiken we dagelijks. Psychologen hebben er boeken over volgeschreven. Een ding is tot nu toe nooit onderzocht: is het idee ‘ik’ eigenlijk wel van alle tijden en verstaat males er overal hetzelfde onder?
Via een gedegen historische examine en met een indrukwekkend gebruik van bronnenmateriaal beschrijft de auteur hoe het ik-begrip zich in de Westerse wereld ontwikkeld heeft. Het boek is een absolute ‘must’ voor psychologen die hun ideeën over persoonlijkheidsontwikkeling fundamenteel moeten herzien. Het ‘ik’ is zeker niet het terrein van psychologen alleen. Onze culturele bepaaldheid van de ideeën over het individu hebben vergaande gevolgen voor onze kijk op de samenleving. De inzichten in de economie hebben inmiddels een flinke knauw gekregen. Ook de westerse opvattingen over democratie zullen in de nabije toekomst nog flink tegen het licht gehouden worden.
Dat alles heeft te maken met ideeën over het 'ik'.
In dit boek is voor elke lezer heel wat spannends te ontdekken.

Show description

Read or Download De geschiedenis van het ik: Europa als bakermat, Amerika als broeikas? (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Massa (Dutch Edition)

Massa is een gedreven roman over een jonge vrouw in de greep van het grote geld. Een kroniek over verzet en verval, en over de onvermoede krachten die de wereld doen draaien, van het krakende Europa tot het blinkende Hongkong. Joost Vandecasteele schreef een visionair boek over nu en binnenkort, waarin de fictie de wereld overneemt.

Zand erover (Dutch Edition)

Wanneer er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft Fien niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlielandwil ze genieten van de rust en de natuur. Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is allemaal haar eigen fout. Ze wil opnieuw beginnen, eindelijk haar gevoel volgen en een streep onder het verleden zetten.

De herboren moordenaar (Dutch Edition)

In de most sensible beveiligde gevangenis van Denemarken, waar alleen de gevaarlijkste massamoordenaars en psychopaten vastzitten, wordt een psychiater vergiftigd. De politie staat voor een raadsel: niemand heeft iets gezien, niemand praat. Daarom wordt Niels Bentzon, onderhandelaar van de Deense politie, undercover de gevangenis in gestuurd.

Additional resources for De geschiedenis van het ik: Europa als bakermat, Amerika als broeikas? (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.24 of 5 – based on 28 votes