Een varken in het paleis (Dutch Edition) by Tessa de Loo

By Tessa de Loo

In 1809 maakte lord Byron, eenentwintig jaar oud, in gezelschap van zijn vriend John Cam Hobhouse een Grand journey, zoals onder, studenten uit de aristocratie en 'hogere kringen' gebruikelijk was once ter afsluiting van een universitaire studie. Byron, eigenzinnig en onvoorspelbaar als hij used to be, deed iets ongebruikelijks: hij maakte een tocht te paard door Epiros en Zuid-Albanië, gebieden die zelden bereisd werden door vreemden en als gevaarlijk bekend stonden. Toen het de even beminnelijke als wrede Ali Pasja, de toenmalige heerser, ter ore kwam dat er een adellijke Engelsman op zijn grondgebied vertoefde, stond hij erop dat deze hem in zijn paleis in Tepelenië zou bezoeken. Over de luxueuze logeerpartij bij Ali Pasja schreef Byron een fascinerende short aan zijn moeder, waarin hij laat weten hoe diep hij onder de indruk was once van de oriëntaalse pracht en het strange mengsel van Albanese ruigheid en Turkse hoffelijkheid. Tessa de bathroom lavatory las die short bijna twee eeuwen later en raakte bezeten van de gedachte mee te willen naar Ali Pasja. Daarom volgde ze Byron en Hobhouse in de herfst van 1996, wisselend te paard en te voet, over het oorspronkelijke pad in de bergen dat vooral in Albanië nog grotendeels intact is. In Een varken in het paleis mengt Tessa de bathroom toilet vele genres - dat van het reisverhaal, het romaneske avontuur, de biografie en de historische documentaire - tot een meeslepend boek.

Show description

Read or Download Een varken in het paleis (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Massa (Dutch Edition)

Massa is een gedreven roman over een jonge vrouw in de greep van het grote geld. Een kroniek over verzet en verval, en over de onvermoede krachten die de wereld doen draaien, van het krakende Europa tot het blinkende Hongkong. Joost Vandecasteele schreef een visionair boek over nu en binnenkort, waarin de fictie de wereld overneemt.

Zand erover (Dutch Edition)

Wanneer er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft Fien niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlielandwil ze genieten van de rust en de natuur. Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is allemaal haar eigen fout. Ze wil opnieuw beginnen, eindelijk haar gevoel volgen en een streep onder het verleden zetten.

De herboren moordenaar (Dutch Edition)

In de top beveiligde gevangenis van Denemarken, waar alleen de gevaarlijkste massamoordenaars en psychopaten vastzitten, wordt een psychiater vergiftigd. De politie staat voor een raadsel: niemand heeft iets gezien, niemand praat. Daarom wordt Niels Bentzon, onderhandelaar van de Deense politie, undercover de gevangenis in gestuurd.

Extra info for Een varken in het paleis (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.26 of 5 – based on 47 votes